lördag 20 februari 2010

KLADDKAKA BAKAS

Den är snabb, kladdig, väldans god och smart, för smeten rör du ihop direkt i kastrullen.

Ingredienser
12-16 port
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering: florsocker
Till servering:vispad grädde eller glass och frukt
Gör så här Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker.
Servera med grädde eller glass och frukt.

Inga kommentarer: